Една традиция в Русия се отменя заради страх от атентати. Тази

...
Една традиция в Русия се отменя заради страх от атентати. Тази
Коментари Харесай

Русия отменя Шествието на Безсмъртния полк

Една традиция в Русия се анулира поради боязън от атентати. Тази година няма да има обичайно шествие на Безсмъртния полк заради съществуващи закани за публичната сигурност, сподели Елена Цунаева, съпредседател на Централния щаб на придвижването " Безсмъртният полк на Русия ".

Централният щаб реши да не организира марша персонално през 2024 година „ заради съществуващи закани за публичната сигурност “, сподели Цунаева на конференция във вторник.

Тя означи, че тази година възпоменателните събития ще стартират на 1 май. Отново се предлага да се организира акция „ Безсмъртен полк “ в публичния превоз, в границите на която се предлага да се слагат портрети на герои от Великата отечествена война върху коли.

Освен това уредниците оферират да се слагат портрети на воден и въздушен превоз, съобщи организация Интерфакс.

„ Друг формат, който стана издирван и ние също предлагаме да го продължим, е „ Галерия на паметта “ На публични места, паркове, площади предлагаме да сложим портрети на герои от Втората международна война, носители на медал. Слава, герои на Съветския съюз с информация за себе си, за своите подвизи “, добави Цунаева.

На собствен ред министърът на образованието на Руската федерация Сергей Кравцов сподели, че акцията ще се организира в образователни заведения.

„ Тази година имаме планувани доста патриотични събития и, несъмнено, е доста значимо, че на 6 май във всички учебни заведения у нас от 1 до 11 клас ще има урок „ Да приказваме за значимите неща “, който ще бъде. отдаден на празника на Деня на успеха “, сподели Кравцов.

Той сподели още, че от 6 до 8 май в учебните заведения се плануват събития, свързани с акцията, наречена „ Безсмъртните герои са покрай нас “.

Кравцов посочи, че рекомендациите за осъществяване на акцията са изпратени до учебните заведения, учебните заведения ще могат сами да избират съответни дати и формати.

Освен това на учебните заведения се предлага да канят на събития участници от Великата отечествена война и участници в специфична военна интервенция.

На учебните заведения също се предлага да провеждат изложения за Деня на успеха, чиито експонати могат да включват фотоси на участници от Втората международна война, както и „ Участници от Северния боен военен окръг с малко изложение на техните подвизи “.

„ На 9 май предлагаме, в случай че е допустимо, осъществяване на срещи и непринудено присъединяване на родители и възпитаници, считам, че доста ще се отзоват “, добави той.

„ Безсмъртният полк ” е интернационално публично гражданско-патриотично придвижване за запазване на паметта на поколението от Великата отечествена война. Всяка година в Деня на успеха участниците в придвижването маршируват в колони по улиците на града със фотоси на своите родственици, взели участие във войната.

През 2020 и 2021 година събитието „ Безсмъртният полк “ се организира на 9 май в онлайн формат заради епидемиологичната конюнктура, обвързвана с ковид. През 2022 година шествието се проведе в обичайния формат. През 2023 година уредниците решиха да се откажат от традиционното шествие.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР